De Vereniging


De TOV is de vereniging van oud-leerlingen en oud-personeelsleden van het Lingecollege Lyceum en zijn voorgangers (Rijks HBS/MMS, Stedelijk Gymnasium, Rijksscholengemeenschap, GSG Lingecollege en RSG Lingecollege, afdeling havo/atheneum/gymnasium).

De vereniging stelt zich ten doel de onderlinge contacten te bevorderen en tevens een goed contact te onderhouden met het Lingecollege Lyceum.

De TOV ontstond tijdens de voorbereiding van de grote reünie ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum van de school in 1995 en werd op de dag van de reünie officieel opgericht.

De vereniging, die momenteel meer dan 600 leden telt, staat open voor alle oud-leerlingen (ook voor hen die geen eindexamen deden) en alle oud-personeelsleden van het Lingecollege Lyceum en zijn "voorgangers". Ook huidige personeelsleden van het Lingecollege Lyceum zijn welkom. De belangrijkste activiteiten zijn het uitbrengen van een verenigingstijdschrift, het TOV-bulletin, en het organiseren van vooral kleinschalige reünies.

Ook beheert het bestuur het adressenbestand van oud-leerlingen en oud-personeelsleden en een uitgebreid foto/filmarchief met o.a oude schoolfoto's en films.